Bungalov Evlerimizde Tasarımlar
- Kategori: Bungalov Evim | Blog
- Yorum Yok
Bungalov evler, eşsiz doğal yapısıyla dikkat çekiyor. “Bungalov ev nedir?’’ Diye tatile çıkmayı düşünenler sorabilir. Minimum gereksinimleri karşılayan bungalov evler tatil ve bahçe evleri için ilk tercihtir. Genellikle bungalovlar 26 metrekaredir. 16 m² kullanım alanına, 4 m² banyoya ve 6 m² balkona sahiptir. İki katlı bungalov evleri, tercihlerinize ve bütçenize göre büyük tek katlı evler olarak tasarlanabilir. Çevresel olarak evin huzuru, sadeliği ve kullanım kolaylığı ile birlikte ihtiyaçtan başka her şeyden kaçmayı kolaylaştırır.
Bungalov Ev Modelleri
Bungalovlar evin konumuna, kullanılan malzemelere ve istenilen özelliklere göre farklı tasarımlarda yapılabilmektedir. Tek katlı ev modeli pürüzsüz ve net mimari özelliklere sahiptir. Bahçe ürünü olarak kullanılan bungalovlar farklı ölçülerde seçilebilir. Ahşap bungalov fiyatları evin balkonlu, balkonsuz, çift kişilik yatak odalı, tek kişilik yatak odalı gibi istenilen özelliklerine göre değişmektedir.
Tek katlı ev çeşitleri arasında en çok beşik çatılı ahşap evler tercih edilmektedir. Aslında, üçgen çatılar güneş ışınlarından koruma sağlar. Ayrıca beşik çatı tek başına modern yapısı ile göz kamaştırıcı ve etkileyicidir. Üçgen bungalovlar fiyat olarak farklılık göstermekte olup balkonlu veya balkonsuz olarak tasarlanabilmektedir. Gable çatılar hem yaz hem de kış aylarında kullanışlıdır. Kışın çatılarda kar ve buz birikmesini engelleyip, yazın güneşin kavurucu ışınlarının etkisinden kurtarır.
Bungalov Ev Avantajları
Modern çağda lükse ve çağdaş mimariye olan ilgi artarken, sade ve sınırlı yaşam alanları isteyenlerin sayısı da arttı. Tek katlı bir evin diğer yapılara göre avantajları şunlardır:
- Ahşap vb. malzeme ile yapıldıkları için betonarme evlere göre oldukça ekonomik yapılardır.
- Dayanıklılık için doğal malzemeler kullanılır.
- Çevre dostu ve zararsız yapılardır.
- sağlıklı oksijeni serbest bırakır ve insan sağlığını koruyucu etkisi vardır.
- Yer kaplamaz ve bahçe gibi ortamlarda yerleştirilebilir.
- Hızlı ve kolay bir şekilde inşa edilebilir ve gerektiğinde bazılarının yeri değiştirilebilir.
- Beton veya toprak üzerine kolaylıkla inşa edilebilir.
- Diğer yapılara kıyasla çok az bakım gerektirir.
- Doğayla iç içe sessiz ve tenha bir yaşam alanı yaratır.